Hovedretter

Stegt kylling med ovnbagte rødbeder med sauce verte

Til 4 personer Det skal du bruge:Tip:Evt. overskydende sauce kan også anvendes til dip f.eks. med stænger af agurk og gulerødder.560 g kyllingefilet2

Til 4 personer
Stegt kylling med ovnbagte rødbeder

Det skal du bruge:

Tip:

Evt. overskydende sauce kan også anvendes til dip f.eks. med stænger af agurk og gulerødder.

560 g kyllingefilet
2-5 rødbeder
2 lime
frisk timian
Sauce verte:
frisk basilikum
bredbladet persille
frisk dild
2 fed hvidløg
2 tsk dijon sennep
1½ dl creme fraiche 18 %
olie
salt og peber
350 g jasminris

Sådan gør du:

Tilberedningstid ca. 35 minutter

1. Tænd ovnen på 210 grader. Skræl rødbederne og skær dem i tynde både på ½ cm. Vend dem med saft fra lime, plukket timian og 1 spsk olivenolie. Krydr med salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og kom stanniol over. Bag rødbederne i ovnen i 20-25 minutter.

2. Kog risene under låg i 6 dl vand i 12 minutter tilsat 2 tsk salt og lad dem derpå trække indtil retten serveres.

3. Kom alle ingredienserne til sauce verte i en skål eller gryde og blend dem med 3 spsk olivenolie til en ensartet grøn masse. Spar lidt på hvidløg og sennep, hvis du ikke ønsker en stærk sauce. Rør det sammen med creme fraiche og krydr med salt og peber. Lun saucen (må endelig ikke koge, da den vil skille) eller server den kold til kødet.

4. Varm lidt olie på en pande, brun kyllingefileterne og steg dem derpå 3-5 minutter på hver side ved kraftig varme. Krydr med salt og peber og server med de ovnbagte rødbeder.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 3598 KJ (860Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 712 170 20
Kulhydrat 1517 363 42
Fedt 1369 327 38

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.