Hovedretter

Grillede kyllingelår med mandel-tomat-salsa

Prøv en ny frisk og krydret måde at servere solmodne tomater på. Her får du opskriften på grillede kyllingelår med mandel-tomat-salsa

Grillede kyllingelår med mandel-tomat-salsa til 4 personer

Tid: 20 minutter. Marinering, kyllingelår: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL GRILLEDE KYLLINGELÅR
8 kyllingelår
1 fed hvidløg
3 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
2-3 stilke timian (eller 
1 spsk. tørret timian)
 
MANDEL-TOMAT-SALSA
200 g mandler
600 g daddeltomater
1 rød peberfrugt
1 bundt basilikum
1 bundt purløg
2 spsk. balsamicoeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
evt. groft brød
 
PRØV OGSÅ: Kyllingelår med salvie og parmaskinke og kartoffelsalat med asparges
 

Opskrift - sådan laver du grillede kyllingelår med mandel-tomat-salsa 

 
1. GRILLEDE KYLLINGELÅR: Læg kyllingelårene i et fad. Pil og pres hvidløg ned i en skål. Tilsæt honning, olie, citronsaft, salt, peber og hakket timian, og bland godt. Hæld marinaden over kyllingelårene, og lad dem marinere på køl i 30 minutter, gerne længere. Steg dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
 
2. MANDEL-TOMAT-SALSA: Tænd ovnen på 200°. Læg mandlerne i en lille bradepande, og rist dem i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl mandlerne, og hak dem groft. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Fjern kernerne, og skær tomaterne i tern. Rens peberfrugten, og skær den i tern. Hak krydderurterne groft, og bland dem med tomaterne. Drys de hakkede mandler ud over salsaen. Dryp med eddike og olie, og krydr med salt og peber. Servér salsaen sammen med kyllinge-lårene og evt. groft brød.
 
TIP: Steg kyllingelårene på havegrillen i stedet for i ovnen. De skal have ca. 30 minutter på grillen og vendes ofte
 
 

Tirsdag: Makrel på ciabattabrød med ærtepesto - Få opskriften her

Onsdag: Steak-salat med nudler og sød chilisauce - Få opskriften her

Torsdag: Kold tomatsuppe med sprød topping - Få opskriften her

Fredag: Sennepsbøf med grøntsagsspyd og quinoasalat - Få opskriften her