Drikke

Få topbartenderens bedste råd til nytårscocktailen

af Maria Jönsson Bebe, Q.dk 27. december 2013
foto: Presse
Hvis der er én aften om året, hvor vi gerne må være ekstravagante, er det nytårsaften. Så hvorfor ikke skifte vinen ud med lækre cocktails? Få her de fem bedste tips til, hvordan du gør.

Er tiden inde til at finde alternativer til champagne, mousserende vin eller hvad du normalt serverer, når du og dine nytårsgæster skal skåle det nye år ind? Så har Rasmus Juul, der er et af Danmarks bedste bartendere, og bartender på en af Danmarks bedste cocktailbarer Ruby i København, en række råd til, hvordan du skal gebærde dig:

- Når man står derhjemme og skal have gang i shakeren, er det en god idé at have en plan, inden man går i gang. Hav styr på, hvad du gerne vil servere og hvornår. Sørg for at ingredienserne er klar og brug lidt tid på at lære opskrifterne at kende. Det ser bare mere tjekket ud, når man udstråler, at man har styr på tingene og har overskud til at fortælle om det, du serverer, siger Rasmus Juul.

> Her er de stensikre tips imod nytårstømmermændene - se dem her

Sådan sammensætter du cocktailmenuen

Ifølge Juul er det ikke helt tilfældigt, hvilke cocktails der egner sig til hvilke retter, så derfor råder han til, at man før maden serverer noget let, friskt og gerne bittert, mens man efter maden skal gå efter de lidt mørkere smage som for eksempel rom.

Efter nytårsfyrværkeriet, når de fleste trænger til lidt varme, kan man så passende serverer drinks med 'spark' i som eksempelvis kan være whiskey, ingefær eller andre krydrede smagsnoter.

Få 5 gode råd fra cocktailbartenderen og tre opskrifter på de perfekte nytårs cocktails i galleriet nedenfor.