Desserter

Kokos-is med blommekompot

Kokosmælken giver en herlig, cremet is, og kontrasten mellem isen og den lune blommekompot er super lækker




(4 personer)
ISCREME:
400 ml kokosmælk (= 1 dåse, gerne økologisk)
4 dl økologisk sødmælk
korn og bælg af 1 stang god vanilje
250 g rørsukker
BLOMMEKOMPOT:
75 g rørsukker
¾ dl vand
1 stang kanel (7 cm)
½ vaniljestang
200 g blommer uden sten, delt i kvarter
Kom alle ingredienserne til iscremen i en gryde, og lad det koge op. Rør i massen, så rørsukkeret opløses. Tag det fra varmen. Lad massen køle helt af. Fjern vanillebælgen. Kør isen i ismaskine, eller kom den i en 1-liters brødform. Sæt den i fryseren. Pisk godt rundt i isen hvert 20. minut tre gange.
Kog lagen af sukker, vand, kanel, vaniljekorn og vaniljebælg, til den er som tyk sirup. Vend blommerne i, og lad det koge let op; tag det fra varmen. Fisk vaniljebælgen op.
Servér isen med lun blommekompot.

Læs også: Madplan til hele ugen

Læs mere om: