Desserter

Flødebolle med rødbedeskum

af Hanne Gabel Christensen 29. april 2010
Få inspiration fra Michelin-restauranten noma til retter, hvor råvarernes rene smag er i fokus. Bør vi bemærke, at det ikke er retter, der kan tilberedes på ½ time?

(4 personer) Rødbede-sukkerlage: 188 g rødbedejuice 450 g sukker288 g glukoseKog rødbedejuice, sukker og glukose sammen til 117°. Vej følgende af imens:Marengs:388 g rødbedejuice58 g æggehvidepulver28 g sukkerPisk ovenstående til marengs og hæld derefter den varme rødbede-sukkerlage ved i en tynd stråle.Maltbund: 325 g sukker500 g smør600 g mel40 g maltmel6 g salt180 g æggeblommerOvertræk:mørk chokoladeRør alle ingredienser til maltbunden sammen og rul dejen tyndt ud. Stil på køl i en ½ time. Tag dejen ud og udstik i en passende størrelse. Bag bundene ved 160° indtil de er sprøde.Køl bundene af og sprøjt rødebedemarengsen på med en sprøjtepose. Stil på køl igen.Overtræk flødebollerne med chokolade, gerne tempereret så den er sprød!Læs om restaurant noma og se andre opskrifter derfra - klik her

Prøv også andre noma-opskrifter her:

Læsøløg i teksturer med sagogryn og timian

Glaseret kalvetunge friteret kalvebrystmed selleri

Relevante links

madplan
opskrift café latte is