Brød

Chokoladebrød uden mel

Disse små portionskager har en intens og vidunderlig smag af chokolade. Kagerne falder lidt sammen, når de kommer ud af ovnen – det er meningen!

Chokoladebrød uden mel - 10 små kager

INGREDIENSER

180 g mørk chokolade (mindst 66 %)
50 g smør
150 g marcipan
4 æggeblommer
7½ æggehvider
100 g rørsukker
3 spsk. kakao
10 små rugbrødsforme
 
PYNT
kakaopulver
 
Opskrift - sådan laver du chokoladebrød uden mel
 
Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør over vandbad (se tippet herunder). Pisk revet marcipan sammen med æggeblommerne, til det skummer. Pisk æggehviderne helt stive med sukkeret i en anden skål. Vend lidt af de piskede æggehvider i marcipanmassen, og vend derefter lidt af chokoladeblandingen og lidt kakaopulver i med en dejskraber. Gentag, til alt er brugt, og du har en lind dej. Fordel dejen i små smurte rugbrødsforme. Bag kagerne i en 180° varm ovn i 12-15 minutter.
 
PRØV OGSÅ: Brownies fra Claus Meyer