Aftensmad

Thaikylling i kokosmælk med nudler

af Mai Knauer 12. januar 2015
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter med smæk på smagen. Her får du opskriften på thaikylling i kokosmælk med nudler

Thaikylling i kokosmælk med nudler til 4 personer

Galangarod kaldes også for thailandsk ingefær og smager næsten som almindelig ingefær. De to kan sagtens erstatte hinanden.

INGREDIENSER 300 g kyllingebrystfilet 5 dl bouillon 2 kaffirlimeblade 2 friske røde chilier 2 røde peberfrugter 2 dåser kokosmælk (a 400 ml) 150 g ægnudler 2 spsk. fiskesauce saft af 1-2 limefrugter   KRYDDERIPASTA 2 skalotteløg 2 fed hvidløg 1 lille stykke galangarod 1 stilk citrongræs 10 sorte peberkorn   TIL SERVERING 1 bundt frisk koriander  

Opskrift - sådan laver du thaikylling i kokosmælk med nudler

  1. Krydderipasta: Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Riv galangaroden (du skal bruge 2 spsk. revet galangarod). Skær top og bund af citrongræsset; fjern det yderste lag, og skær resten af citrongræsset i mindre stykker. Knus løg, hvidløg, galangarod, citrongræs og peberkorn i en morter, eller blend til en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt vand.   2. Skær kyllingefilet i strimler, og kog dem i bouillon i en stor gryde sammen med krydderipastaen og kaffirlimeblade.    3. Lad det småkoge i 15-20 minutter, til kødet er gennemkogt. Rens chilierne, og hak dem fint. Skyl peberfrugter, og skær dem i strimler. Kom chili, peberfrugter og kokosmælk i gryden, og varm op under omrøring. Lad suppen simre uden låg i ca. 10 minutter, og lad nudlerne koge med de sidste 5 minutter. Smag til med fiskesauce og limesaft. Drys med frisk koriander lige inden servering.   TIP: Denne ret kan ganges op og laves til flere dage. Den holder sig godt i køleskabet og kan også fryses ned

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Lynstegt svinekød med stegte ris og thaiomelet – Få opskriften her

Indisk torskeret med krydret sauce – Få opskriften her

Marokkansk harirasuppe med lam – Få opskriften her

Marineret oksekød med grøntsager og ris – Få opskriften her