Aftensmad

Korn-otto med ærter og mascarpone

af Louisa Lorang 15. august 2011
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på hovedretten, korn-otto med ærter og mascarpone og en praktisk indkøbsliste

Jeg er helt vild med perlebyg! Det har en helt anderledes konsistens end ris og nærmest popper i munden. Der findes perlebyg, perlerug, perlespelt og perle-alt-muligt - vælg din favorit!4 dl perlebygsalt2 fed hvidløg, hakket1 løg, hakket (gerne et bananskalotteløg)1 spsk. smør1 spsk. olie til stegning200 g mascarpone100 g revet parmesan4 dl friskbælgede ærtersalt og peberENDVIDERE:1 plukket frisé (eller anden let bitter salat)1-2 bakker ærteskud (eller brøndkarse)1 dl friskbælgede ærterlidt æbleeddikelidt olivenolieSkyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i ca. 15-20 minutter, til den er mør. Dræn overskydende vand fra, men gem det. Sautér hvidløg og løg i smør og olie i en varm gryde. Kom perlebyggen ved og derefter mascarpone. Lad mascarponen smelte, tilsæt parmesan og bælgede ærter. Smag til med salt og peber. Justér konsistensen med kogevandet fra perlebyggen.Vend frisé og ærteskud med en smule eddike og olie. Anret korn-ottoen i 6 dybe, varme tallerkener, og top med salat og ærter. Servér straks.VINFORSLAGBarbera d'alba rinaldi, abbona, piemonte, 2009.

Dessert:Chokolade-creme brûlée med hindbær

SÅDAN BLIVER DET ENDNU NEMMERE:Bag tomaterne 1-2 dage i forvejen, og opbevar dem i køleskabet indtil brug.Bælg ærter til korn-ottoen et par timer inden brug.Lav crème brûléerne 1-2 dage i forvejen, og opbevar dem i køleskabet indtil brug.INDKØBSLISTE TIL GÆSTEMENUEN

FRUGT OG GRØNT250 g hindbær200 g blandet salat1 frisé (eller anden let bitter salat)1-2 bakker ærteskudbælgærter400 g små tomater - gerne cocktailtomatertimianKØL OG FRYS200 g mascarpone250 g parmesan100 g blød gedeost, f.eks. Tebstrups gedeost i olie6 plader butterdejpasteuriserede æggeblommersødmælkpiskefløde KOLONIAL perlebyg1 vaniljestang, gerne polynesisk100 g mælkechokoladekakaobønner TJEK AT DU HARolivenolieolie til stegningæbleeddikesaltsukkerpeber6 fed hvidløg3 løg (gerne 1 bananskalotteløg)smør2 æg