Aftensmad

Kaj & Andreas frikadeller med græskar og æblesalat

10. oktober 2015
Uddrag fra 'Kaj & Andreas Kogebog' af Katrine Klinken
Kaj og Andrea er ikke de eneste, som vil elske disse skønne frikadeller!

Frikadeller(ca. 12 stk.)400 g hakket svine- ogkalvekød1 tsk groft salt og friskkværnetpeber1 lille løg1 æg½ dl hvedemelca. 2 dl mælkTil stegning: ca. 50 g smør og ½ dl olivenolie1. Frikadellefars: Rør kødet med salt i en skål, til det bliver sejt og fastere og krydr med peber.2. Pil løg, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom løg og mel i skålen. Rør godt, så det hele bliver blandet godt sammen. Slå ægget ud, og rør også det i.3. Rør lidt mælk i, og rør godt. Rør derefter resten af mælken i lidt ad gangen, til farsen er smidig. Stil farsen i køleskabet ca. 30 min. Lav tilbehør imens.4. Frikadeller: Kom smør og olie på en sliplet-pande, og lad det blive gyldent. Skru ned for varmen, og form frikadellerne i hånden med en ske. Sæt dem på panden. Brun frikadellerne et par minutter på hver side. Vend og steg dem videre ca. 5 min. på hver side ved middel varme, til de er gennemstegte.Bagt græskar1 hokkaido-græskar2 dl brødkrummer eller ca.200 g hvedebrød2 spsk olivenolie1 bundt bredbladet persille2 spsk revet parmasan1. Bagt græskar: Tænd ovnen på 200 grader. Vask græskarret, flæk det på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i både. Læg dem i et ovnfast fad, sæt det i ovnen, og bag ca. 30 min. og derefter ca. 15 min. med brødkrummeblanding (se nedenfor).2. Brødet smuldres til krummer og blandes med olivenolie. Skyl persille i koldt vand, til den er fri af jord. Lad bladene dryppe godt af. Hak persillen, og bland med brødkrummeblandingen og revet ost. Drys den over de bagte græskar, og bag ca. 15 min., til overfladen er sprød og lidt gylden.Æblesalat2-3 æbler4 stilke bladselleri2 spsk citronsaftlidt salt1. Æblesalat: Vask æbler og bladselleristilke. Skær æbler i både, og fjern stilke, blomster og kernehuse. Skær æble og selleri i små stykker, og bland med citronsaft og et lille drys salt.Kilde: Kaj & Andreas Kogebog af Katrine Klinken, Carlsen, 149,95Prøv også:Kyllingespyd med peanutdip og sprøde grøntsagerKyllingesalat