Aftensmad

Hvidløgsbøf med krydret couscous

af Susanne Palmqvist 1. januar 2010
Foto: Anders Schønnemann
Bøf med løg, men på en lidt anderledes måde, end du er vant til. Couscoussen kan laves klar i god tid og spises både varm, lun og kold

Opskrift på hvidløgsbøf med krydret couscous

(2 personer)

2 møre oksesteaks1 fed hvidløg til at gnide bøffen med salt og kværnet peber2 fed hvidløg skåret i splitter1-2 (rød)løg i tynde både2 spsk. olie2 tsk. sukker2 dl couscous1½ dl kogende vand1 spsk. olivenolie1 spsk. hele korianderfrø1 bdt. frisk koriander50 g friske spinatblade fintrevet skal af 1 økocitronsalt og peber

Tilbehørdampede grøntsager, f.eks. porre, forårsløg, bønner eller sukkerærter

Gnid kødet med hvidløg, og krydr med salt og peber. Skær hvidløg og løg ud, og steg dem langsomt i olien, så de ikke bliver for brune, men bare bløde. Drys sukkeret over til sidst. Tag løgene af. Varm panden godt op, og steg bøfferne i 2 minutter på hver side til sidst. Hæld kogende vand over couscoussen.

Lad det trække i 10 minutter. Rør med en gaffel, og vend olien i. Varm en gryde eller wok op, og rist korianderfrøene i 1-2 minutter. Kom couscoussen i, og varm igennem. Hak spinaten med en kniv, og vend den i sammen med frisk koriander og citron. Smag til med salt og peber. Servér det til bøfferne.

Se også:

HvidløgssnitterAndebryst med figenskyTykstegsbøffer med fritter og bønner