Aftensmad

Fiskefrikadeller med rødbederåkost

af Louisa Lorang 8. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er fiskefrikadeller med rødbederåkost. Få opskriften her

Smuk råkost, der selvfølgelig kan laves af alle slags beder; røde, gule eller bolsjerødbeder. Torskefisk er velegnet til fiskefrikadeller. Vælg f.eks. sej, torsk, kuller, lange eller kulmule.

200 g torskefisk, uden skind og ben1 tsk. salt1 spsk. hakket løg1 håndfuld dild½ dl fløde1 æg S/M2 spsk. kapers, grofthakkedeolie til stegning

RÅKOST:3 rødbeder, gerne røde og bolsjerødbedersaft af 1 citron1 tsk. sukker eller agavesirup

VINAIGRETTE:1 spsk. æbleeddike2 spsk. olivenolie2 spsk. kapers1 håndfuld dild, plukket og hakket1 spsk. finthakket løg

TILBEHØR:ristede kartofler

Blend fisken med salt, løg og dild i en foodprocessor. Tilsæt fløden, lidt ad gangen. Tilsæt til sidst ægget, men undgå at blende for meget. Rør kapers i, i hånden. Form fiskefarsen til små frikadeller mellem to spiseskeer, og steg dem i olie på en varm pande.Riv rødbederne. Rør citronsaft og sukker sammen, og vend bederne sammen.Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen, og servér straks fiskefrikadeller med råkost, kartofler og vinaigrette.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag