Aftensmad

Fiskefrikadeller med krydrede ris

af Beagle Iuel-Brockdorff 21. februar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Fiskefrikadeller er en klassiker. I denne opskrift er fiskefrikadellerne piftet op med ost og persille

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g hakket torsk, sej eller lign.
  • Salt, peber
  • ½ løg
  • 1 æg
  • 1 spsk mel
  • Lidt persille
  • Lidt mælk
  • 2-3 spsk revet grana eller parmesan (kan udelades)
  • Smør 3-4 champignoner eller marksvampe
  • 1 porre
  • Lidt spinat
  • 1 kogepose kogte fuldkornsris.

Sådan gør du Rør fisken med salt, peber, revet løg, æg, mel, hakket persille, lidt mælk og revet ost. Når konsistensen er god, steges fiskefrikadellerne i smør på en pande. Kom lidt smør på en anden pande og steg champignoner, porre i skiver og hakket spinat let. Rør risene i grøntsagerne og krydr med salt og peber. Server de lune fiskefrikadeller med kryderede ris straks.

Får du fisk nok? Læs her, hvor ofte du skal spise fisk