Aftensmad
28. marts 2022(Opdateret 28.03.22)

Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa

Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa
Af: Marie Melchior
https://imgix.femina.dk/media/article/1425-mad-4.jpg

Foto: Line Falck

Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa
4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 3 spsk. frisk koriander
  • 1 tsk. stærk chilipaste
  • 1 dl olie til stegning

AVOCADOSALSA

  • 2 modne avocadoer
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 lille rødløg
  • ½ frisk rød chili
  • 200 g tomater
  • 4 spsk. olivenolie

OVNSTEGTE KARTOFLER

  • 500 g små kartofler
  • lidt olie
  • 1 spsk. salt
Annonce

Chilipaste og ingefær giver fiskefrikadellerne et ordentlig spark i smagen.

1. Ovnstegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olie over, og drys med salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter, eller til de er møre.

2. Blend torskefilet med salt. Tilsæt æg, og blend til en jævn fars – undgå at blende for længe. Rør revet ingefær og hakket koriander i farsen sammen med chilipaste. Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.

3. Avocadosalsa: Skær avocado-kødet i små tern, og pres limesaft over. Hak løget fint. Skær chilien i små ringe. Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Vend avocadoternene sammen med løg, tomat og olivenolie, og pynt med chili. Servér salsaen til fiskefrikadellerne sammen med de ovnstegte kartofler.

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.