https://imgix.femina.dk/media/article/1425-mad-4.jpg
Aftensmad

Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa

28. marts 2022Opdateret 3. april
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa
4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 3 spsk. frisk koriander
  • 1 tsk. stærk chilipaste
  • 1 dl olie til stegning

AVOCADOSALSA

  • 2 modne avocadoer
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 lille rødløg
  • ½ frisk rød chili
  • 200 g tomater
  • 4 spsk. olivenolie

OVNSTEGTE KARTOFLER

  • 500 g små kartofler
  • lidt olie
  • 1 spsk. salt

Chilipaste og ingefær giver fiskefrikadellerne et ordentlig spark i smagen.

1. Ovnstegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olie over, og drys med salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter, eller til de er møre.

2. Blend torskefilet med salt. Tilsæt æg, og blend til en jævn fars – undgå at blende for længe. Rør revet ingefær og hakket koriander i farsen sammen med chilipaste. Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.

3. Avocadosalsa: Skær avocado-kødet i små tern, og pres limesaft over. Hak løget fint. Skær chilien i små ringe. Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Vend avocadoternene sammen med løg, tomat og olivenolie, og pynt med chili. Servér salsaen til fiskefrikadellerne sammen med de ovnstegte kartofler.

Læs også