

Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa
INGREDIENSER
- 500 g torskefilet
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 cm frisk ingefær
- 3 spsk. frisk koriander
- 1 tsk. stærk chilipaste
- 1 dl olie til stegning
AVOCADOSALSA
- 2 modne avocadoer
- saft af 1 limefrugt
- 1 lille rødløg
- ½ frisk rød chili
- 200 g tomater
- 4 spsk. olivenolie
OVNSTEGTE KARTOFLER
- 500 g små kartofler
- lidt olie
- 1 spsk. salt
Chilipaste og ingefær giver fiskefrikadellerne et ordentlig spark i smagen.
1. Ovnstegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olie over, og drys med salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter, eller til de er møre.
2. Blend torskefilet med salt. Tilsæt æg, og blend til en jævn fars – undgå at blende for længe. Rør revet ingefær og hakket koriander i farsen sammen med chilipaste. Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
3. Avocadosalsa: Skær avocado-kødet i små tern, og pres limesaft over. Hak løget fint. Skær chilien i små ringe. Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Vend avocadoternene sammen med løg, tomat og olivenolie, og pynt med chili. Servér salsaen til fiskefrikadellerne sammen med de ovnstegte kartofler.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter - Få opskriften her
Indiske lammefrikadeller med spinat og raita - Få opskriften her
Vietnamesiske kyllingefrikadeller - Få opskriften her
Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti - Få opskriften her