Aftensmad
4. juni 2019(Opdateret 04.06.19)

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Fiskefrikadeller serveret med ristet rugbrød og en hjemmelavet grov remoulade er en luksusspise. Nem og lækker opskrift på fiskefrikadeller lige her.
Af: Emma Martiny
Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Foto: Winnie Methmann

Fiskefrikadeller serveret med ristet rugbrød og en hjemmelavet grov remoulade er en luksusspise. Nem og lækker opskrift på fiskefrikadeller lige her.
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g torskefilet uden skind
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. salt samt peber
  • smør til stegning

REMOULADE

  • 10 g løg
  • 10 g gulerod
  • 10 g purløg
  • 10 g frisk rødkål
  • 1 spsk. kapers
  • 10 g cornichoner
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ dl cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. sukker
  • salt og peber

RADISESALAT

  • 1 bundt radiser
  • 125 g blandet grøn salat
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ citron
  • salt og peber

TIL SERVERING

  • 8 skiver rugbrød
Annonce

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

  1. Hak torskefilet fint, men kortvarigt i en foodprocessor. Rør æg, mel, mælk, salt og peber i, og sæt farsen på køl.
  2. REMOULADE: Pil løg. Skræl gulerod. Hak løg, gulerod, purløg, rødkål, kapers og cornichoner helt fint. Rør det hele sammen med de resterende ingredienser, og smag til.
  3. RADISESALAT: Rens radiser, og skær dem i tynde skiver. Skyl og tør salat. Vend radiser og salat sammen med olie, citronsaft, salt og peber.
  4. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive flot gyldne, før du vender dem.
  5. SERVERING: Rist rugbrød, og servér til fiskefrikadeller med remoulade og salat.

TIP: I sønderjyske fiskefrikadeller er der ofte bacon i farsen – det er værd at eksperimentere med, hvis du lige har en stump liggende.

Fiskefrikadeller i hele verden

I hele verden spises fiskefrikadeller i en eller anden afskygning, og slår du dem op på Wikipedia får du en alenlang artikel, der beskriver alle de mange afskygninger, som dellerne findes i. Oftest hedder de noget i stil med fiskekager (fishcakes) og rigtig mange steder er de paneret og friturestegt.

Se flere opskrifter på fiskefrikadeller her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.