Mad
10. november 2016

Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade

Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade
Af: Marie Melchior
Laksefrikadeller

Foto: Betina Hastoft

Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade til 4 personer

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE

600 g fersk laks uden skind

1 tsk. salt

3 æg

½ dl mælk

salt og friskkværnet peber

olie til stegning

GROV KARTOFFELMOS

400 g kartofler

400 g knoldselleri

2 spsk. olivenolie

salt og friskkværnet peber

1 bundt dild

RÅKOST

6 gulerødder

½ bundt bredbladet persille

saft af 1 usprøjtet citron

1 spsk. olivenolie

salt og friskkværnet peber

REMOULADE

4 spsk. pickles

3 spsk. mayonnaise

1 dl cremefraiche 9 %

2 gulerødder

1 bundt purløg

PRØV OGSÅ: Skift laksefrikadeller ud med disse lækre sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa

Opskrift - sådan laver du laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade

1. GROV KARTOFFELMOS: Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og damp kartofler og selleri tørre. Mos dem til en grov puré. Smag til med olivenolie, salt og peber. Vend hakket dild i.

2. Skær laks i mindre stykker, og læg dem i en foodprocessor. Tilsæt salt, og blend kortvarigt til en jævn fars. Tilsæt 1 æg ad gangen og herefter mælk, salt og peber, mens maskinen kører. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side.

3. REMOULADE: Hak pickles. Rør mayonnaise, cremefraiche og pickles sammen. Skræl gulerødder, skær dem i bittesmå tern, og rør dem i remouladen sammen med finthakket purløg.

4. RÅKOST: Skræl gulerødder, og riv dem groft på et rivejern eller mandolinjern. Skyl persillen, og hak den fint. Bland revet gulerod og persille med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber.

5. Servér laksefrikadellerne med remoulade, råkost og kartoffelmos.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Sellerisuppe med bacon og frisk topping - Få opskriften her

Onsdag: Cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål - Få opskriften her

Fredag: Rør selv-tatar med rodfrugtfritter og salat - Få opskriften her

Læs også