Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade
Foto: Betina Hastoft
Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade til 4 personer
Tid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE600 g fersk laks uden skind
1 tsk. salt
3 æg
½ dl mælk
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
GROV KARTOFFELMOS400 g kartofler
400 g knoldselleri
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 bundt dild
RÅKOST6 gulerødder
½ bundt bredbladet persille
saft af 1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
REMOULADE4 spsk. pickles
3 spsk. mayonnaise
1 dl cremefraiche 9 %
2 gulerødder
1 bundt purløg
PRØV OGSÅ: Skift laksefrikadeller ud med disse lækre sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsaOpskrift - sådan laver du laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade
1. GROV KARTOFFELMOS: Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og damp kartofler og selleri tørre. Mos dem til en grov puré. Smag til med olivenolie, salt og peber. Vend hakket dild i.
2. Skær laks i mindre stykker, og læg dem i en foodprocessor. Tilsæt salt, og blend kortvarigt til en jævn fars. Tilsæt 1 æg ad gangen og herefter mælk, salt og peber, mens maskinen kører. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side.
3. REMOULADE: Hak pickles. Rør mayonnaise, cremefraiche og pickles sammen. Skræl gulerødder, skær dem i bittesmå tern, og rør dem i remouladen sammen med finthakket purløg.
4. RÅKOST: Skræl gulerødder, og riv dem groft på et rivejern eller mandolinjern. Skyl persillen, og hak den fint. Bland revet gulerod og persille med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber.
5. Servér laksefrikadellerne med remoulade, råkost og kartoffelmos.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Sellerisuppe med bacon og frisk topping - Få opskriften her
Onsdag: Cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål - Få opskriften her
Fredag: Rør selv-tatar med rodfrugtfritter og salat - Få opskriften her