Mad
10. november 2016

Sellerisuppe med bacon og frisk topping

Selv om man får suppe, må der gerne være lidt sprødt at tygge på. Her får du opskriften på sellerisuppe med bacon og frisk topping
Af: Marie Melchior
Sellerisuppe med bacon og frisk topping

Foto: Betina Hastoft

Sellerisuppe med bacon og frisk topping til 4 personer

Tid: 20 minutter

Kogetid: 30-40 minutter

DET SKAL DU BRUGE

500 g knoldselleri

2 porrer

1 løg

1 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie til stegning

2 kviste timian

2 kviste rosmarin

1½ l grøntsagsbouillon

salt og friskkværnet peber

TOPPING

200 g bacontern

100 g knoldselleri

200 g rødbeder

2 stilke bladselleri

4 spsk. kapers

2 spsk. olivenolie

½ bundt bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du sellerisuppe med bacon og frisk topping

1. Skræl knoldselleri, og rens porrer. Hak begge dele groft. Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt selleri, porrer og plukkede krydderurter. Steg i 5-6 minutter under omrøring. Hæld bouillon i gryden, og læg låg på. Kog suppen i 30-40 minutter, til det hele er mørt. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt lidt mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber.

2. TOPPING: Steg bacontern sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Skræl knoldselleri og rødbeder, og riv dem i strimler på et rivejern eller mandolinjern. Rens bladselleri, og skær dem i små tern. Bland knoldselleri, rødbede, bladselleri, kapers og olivenolie. Skyl og tør persillen, og hak bladene. Vend persillen med de øvrige grøntsager, og brug det som topping oven på suppen sammen med den stegte bacon.

TIP:

Brug samme topping på en cremet kartoffel- eller græskarsuppe.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Onsdag: Cæsarsalat med krydderstegt kylling og grønkål - Få opskriften her

Torsdag: Laksefrikadeller med råkost og hjemmerørt remoulade - Få opskriften her

Fredag: Rør selv-tatar med rodfrugtfritter og salat - Få opskriften her

Læs også