Aftensmad

Fiskefrikadeller med kartoffelsalat

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter byder på friske grønne livretter. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med kartoffelsalat
4 personer

FISKEFRIKADELLER

  • 500 g torskefilet
  • salt og friskkværnet peber 
  • 1 løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 100 g laksefilet
  • 5 spsk. hakket dild
  • 5 spsk. hakket kørvel
  • 2 spsk. solsikkeolie + 25 g smør til stegning

TOMAT-KARTOFFEL-SALAT

  • 500 g nye, kogte kartofler
  • 300 g små daddeltomater
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. sennep
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 4 spsk. hakket dild
  • 4 spsk. hakket kørvel

RØRT REMOULADE

  • 6 spsk. god mayonnaise
  • 1 glas grov pickles

TIL SERVERING

  • 4-8 skiver rugbrød

Blend ikke fiskekødet for længe. Så mister farsen evnen til at binde væsken, og fiskefrikadellerne bliver tørre.

1. Fiskefrikadeller: Blend hurtigt torskefilet i en foodprocessor, det må ikke hakkes for fint. Rør fiskefarsen sammen med 1 tsk. salt og peber i en skål. Tilsæt fintrevet løg, mel, æg og mælk, og rør godt. Skær laksekødet i let grove stykker, og vend dem i farsen sammen med dild og kørvel. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie og smør på en pande på begge sider, til de er gyldne og sprøde. Skru ned for varmen, og steg fiskefrikadellerne færdige i ca. 10 minutter.

 

2. Tomat-kartoffel-salat: Skær kogte kartofler og tomater i halve. Rør olie, honning, sennep og balsamico sammen med krydderurter, og vend dressingen med kartofler og tomater.

 

3. Rørt remoulade: Rør mayonnaise sammen med pickles. Servér de lune fiskefrikadeller med rugbrød, tomat-kartoffel-salat og rørt remoulade.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Sandwich med hummus og grillede grøntsager - Få opskriften her

Tomatsuppe med mascarpone og kyllingespyd - Få opskriften her

Pasta med pancetta og rucolapesto - Få opskriften her

Omelet med squash, ærter og gedeost - Få opskriften her