Træning og kost

16. december: Fiskefrikadeller

16. december 2014
af Tatjana Albinus
LCHF opskrift: Fiskefrikadeller er også en julefrokostklassiker, og denne lækre opskrift med bacon kan heldigvis spises hele året rundt.

Fiskefrikadeller (20 stk.)

Ingredienser 200 gram bacon i tern 800 gram torskefilet (eller blandet laks og torsk) 1 løg 1 dl friske krydderurter (f.eks. persille og timian) 2 æg 2 spsk. fedtreduceret mandelmel* ½ dl piskefløde 2 tsk. havsalt En knivspids peber   Baconen steges sprød og tages af panden.  Fisken og løget skæres i grove stykker og blendes med æg, mandelmel, krydderurter, fløde, havsalt og peber til en ensartet fars.  Lad den hvile 10 minutter - hvis den er for tør, tilsættes lidt mere fløde. Baconternene røres i farsen, der formes til frikadeller og steges gyldne ved middelvarme i olie, smør eller baconfedtet…   Opbevares på køl et par dage eller fryses.   Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk    I morgen får du opskriften på hasselnøddeis  

 

 

 

Opskriften er fra bogen Familiens low carb favoritter, der indeholder hele familiens livretter i sundere udgaver. Lån bogen på biblioteket, eller køb den hos din (net)boghandler. 

 

 

 

 

*Fedtreduceret mandelmel binder meget væske i farsen og kan derfor ikke erstattes af malede mandler med samme resultat. Det kan købes i Matas eller i helsekosten.