fiskefrikadeller
Aftensmad

Fiskefrikadeller med dild og glaseret løg

fiskefrikadeller (1948) 17. februar 2022
fiskefrikadeller (1948)
Giv de hjemmelavede fiskedeller et elegant og lidt anderledes tilbehør. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med dild og glaseret løg
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl sødmælk
  • 1 æg
  • ½ bundt dild
  • 1 spsk. rapsolie + 50 g smør til stegning

GLASERET RØDBEDE

  • 3 store rødbeder
  • 3 dl balsamicoeddike
  • 2 dl vand
  • 100 g sukker

SPRØDE RUGTERN

  • ½ rugbrød
  • 30 g smør til stegning
  • 1 spsk. rapsolie til stegning
  • salt

TIL SERVERING

  • ½ bundt dild
  • bredbladet persille

PRØV OGSÅ: Fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat

 

Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med dild og glaseret løg 

 

1. Hak fiskekødet i en foodprocessor, men ikke for fint. Rør det med salt og peber i en skål. Pil løget, og riv det fint. Rør det i farsen sammen med mel, mælk og æg. Hak dild fint, og bland det i farsen. Varm en pande op med olie og smør, og form flade fiskefrikadeller på panden med en ske. Steg fiskefrikadellerne gyldne og sprøde på begge sider, skru ned fra varmen, og steg dem i ca. 10 minutter ved lav varme, til de er færdige.

 

2. GLASERET RØDBEDE: Skræl rødbederne. Skær 4 lige store stykker på ca. 6 x 3 x 3 cm. Skær resten af rødbederne i tynde stave, og brug dem som frisk rødbedesalat. Kog eddike, vand og sukker sammen i en lille gryde, og kog, til sukkeret er opløst. Kog rødbedestykkerne i eddikelagen i ca. 15 minutter, til de er møre.

 

3. SPRØDE RUGTERN: Skær rugbrødet i 2½ cm store tern, og steg dem sprøde i smør og olie på en pande. Drys med lidt salt.

 

4. SERVERING: Drys fiskefrikadellerne med hakket dild og persille, og anret de glaserede rødbedetern med frisk rødbedesalat ovenpå og sprøde rugtern ved siden af.