fiskefrikadeller
Mad

Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing

14. februar 2022
Af: af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Giv de klassiske fiskefrikadeller selskab med en frisk, farverig og mættende bulgursalat. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing
4 personer

Fiskefrikadeller

  • 600 g torskefilet 
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. salt 
  • friskkværnet peber
  • smør og/eller olie til stegning

BULGURSALAT

  • 2½ dl grov bulgur
  • salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt dild
  • ½ bundt mynte
  • 3 forårsløg
  • 3 bolsjebeder
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g feta

URTEDRESSING

  • 2 dl cremefraiche 
  • saft og skal af ½ usprøjtet citron
  • ½ bundt dild
  • ½ bundt mynte
  • salt og friskkværnet peber

1. Hak torskefileten fint i en kødhakker eller en foodprocessor. Rør torskekødet sammen med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt fiskefarsen i køleskabet.

2. BULGURSALAT: Skyl bulguren i en sigte, og kog den efter anvisningen på pakken. Skyl den kogte bulgur i koldt vand, så den hurtigt køler af, og kom den i en skål. Tilsæt olie, citronsaft og citronskal, salt og peber samt finthakket dild og mynte. Rens og snit forårsløg. Skær bolsjebeder og radiser i papirtynde skiver. Bland det i salaten. Knæk bunden af aspargesene, og læg aspargesene i en ren køkkenvask. Hæld kogende vand over, så de blancheres. Hæld derefter koldt vandt over, og skær dem i skiver. Bland aspargesskiver og feta i mundrette bidder i salaten.

3. URTEDRESSING: Rør cremefraiche sammen med citronskal og finthakket dild og mynte. Smag til med citronsaft, salt og peber.

4. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande. Lad dem blive flot gyldne, før de vendes. Servér sammen med bulgursalat og urtedressing.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Aubergine-ruller med ricotta og bulgur – Få opskriften her

Tirsdag: One-pot-kylling med butterbeans og kartofler – Få opskriften her

Torsdag: Shakshuka – porcherede æg i tomatsauce – Få opskriften her

Fredag: Braiserede spoleben og kartoffelmos med pastinak– Få opskriften her

Læs også