fiskefrikadeller
Aftensmad

Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat

14. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Lækre, hjemmelavede fiskefrikadeller og en frisk kartoffelsalat med masser af urter. Så bliver det ikke mere sommerligt. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat
4 personer

Fiskefrikadeller

  • 600 g torskefilet
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • smør til stegning

KARTOFFELSALAT

  • 650 g nye kartofler
  • ½ bundt radiser
  • 150 g friskbælgede ærter
  • 1 spsk. kapers
  • 1 lille håndfuld dild
  • ½ bundt purløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

CREMEFRAICHEDRESSING

  • 2 dl cremefraiche
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 lille håndfuld dild
  • ½ bundt purløg
  • salt og friskkværnet peber

1. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Afkøl.

2. Hak torskefileten fint i en kødhakker eller en foodprocessor. Rør kødet med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt farsen på køl.

3. KARTOFFELSALAT, FORTSAT: Halvér kartoflerne. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Bland kartofler, ærter, radiser og kapers. Hak dild og purløg fint. Rør citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend det i salaten sammen med dild og purløg.

4. CREMEFRAICHEDRESSING: Rør cremefraiche med fintrevet citronskal og finthakket dild og purløg. Smag til med citronsaft, salt og peber.

5. Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive flot gyldne, før du vender dem. Servér med kartoffelsalat og cremefraichedressing.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med kødboller i tomatsauce – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip – Få opskriften her

Onsdag: Indisk dahl med tomat og naanbrød – Få opskriften her

Fredag: Fyldte auberginer med lam og pinjekerner – Få opskriften her

Læs også