Aftensmad

Thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager

af Louisa Lorang 17. februar 2022
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Ugens tirsdagsopskrift er thailandske fiskefrikadeller med sprøde grøntsager. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 250 g torsk uden skind og ben
  • ½-1 spsk. rød karry
  • 2 tsk. hakket ingefær
  • ¼ bundt koriander
  • 1 spsk. fiskesauce
  • olie til stegning

ENDVIDERE

  • 200 g snackgulerødder i stave
  • 2 hjertesalater plukket i blade
  • 1 dl hakkede peanuts
  • plukket mynte og koriander
  • limebåde
  • sød chilisauce

TILBEHØR

  • evt. kogte ris eller nudler

Super skønne fiskefrikadeller. Du kan bruge torsk, sej, lange, kuller eller en anden hvid fisk.

1. Blend torsk, karry, ingefær, koriander og fiskesauce i en foodprocessor eller minihakker. Form farsen til 10-12 flade fiskefrikadeller, og steg dem gyldne i olie på en varm pande.

 

2. Anret gulerødder og fiskefrikadeller på en bund af salat, og top med peanuts og krydderurter. Servér straks med limebåde, sød chilisauce og evt. ris eller nudler.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Spinatsalat med grillet kylling og kikærteyoghurt - Få opskriften her

ONSDAG: Græskarsuppe med yoghurt og peanut-dukkah - Få opskriften her

TORSDAG: Hakkebøffer med bagte halve løg og rødder - Få opskriften her

FREDAG: Enchilladas med svinekød og bønner - Få opskriften her