Aftensmad

Fiskefrikadeller med rødbede og rucola

af Louisa Lorang 15. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er fiskefrikadeller med rødbede og rucola. Få opskriften her

½ kg kogte kartofler (fra tirsdag)olivenoliesalt300 g torsk, uden skind og ben1 lille løg, hakket1 tsk. salt1 bundt dild2 spsk. mel¼ dl mælk el. fløde1 æg

RØDBEDESALAT:300 g rødbeder100 g rucola2-3 spsk. balsamico2 spsk. olivenolie1 spsk. flydende honning50 g ristede græskarkerner

Tænd ovnen på 200°.Vend kartoflerne med olivenolie og salt, og bag dem i den varme ovn i ca. 15-20 minutter.Kom torsk, løg, salt og groftplukket dild i foodprocessoren, og kør det til en grov fars. Tilsæt mel og mælk eller fløde og til sidst ægget. Kør, til farsen er akkurat samlet. Form farsen til fiskefrikadeller (nemmest i hånden ved hjælp af en våd ske). Steg dem i olie på en varm pande i 4-6 minutter, til de er gyldne og faste. Steg dem evt. færdige i den varme ovn.Skræl imens rødbederne - lav tynde skiver med en tyndskræller, eller skær dem tyndt på et mandolinjern.Vend rødbeden med rucola, balsamico og olivenolie, og anret salaten på tallerkener. Top med flydende honning og ristede græskarkerner.Servér fiskefrikadellerne med salat og saltbagte kartofler.Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER