Hovedretter

Jordbærtærte med vaniljecreme

Uhm! En jordbærtærte med vaniljecreme er indbegrebet af sommer her hos os på SØNDAG. Og her har du en opskrift.

Tid: Ca. 40 min. + hviletid til dejen - tærten er beregnet til 8 personer

Jordbærtærte med vaniljecreme

Denne jordbærtærte smager rigtig skønt og er fin at servere for gæster på en sommerdag. Bemærk, at tærten rækker til 8 personer.

150 g hvedemel
50 g flormelis
40 g blødt smør
Lidt koldt vand
Vaniljecreme
2 dl letmælk
1 æggeblomme
1 spsk majsstivelse
1 spsk sukker
Korn af 1 stang vanilje
500 g jordbær
1 bundt mynte til pynt

Der er god grund til at spise jordbær på din jordbærtærte - læs bare her!

1. Kom mel og flormelis i en skål. Saml dejen med smør og vand. Læg dejen i køleskabet i 30 min.

2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i størrelsen til en tærteform ca. 22 cm i diameter. Fordel dejen i en smurt form, dæk med bagepapir og fyld med tørrede bønner.

3. Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 min. Fjern bønner og bagepapir og afkøl tærtebunden.

4. Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde og varm op under omrøring. Pisk i cremen, indtil den tykner. Tag gryden af varmen og pisk i cremen, til den er kold, ellers trækker den skind.

5. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i skiver.

6. Fordel vaniljecremen på tærtebunden og top med jordbær. Pynt med mynteblade.

Energi pr. person 190 kcal.
Fordelt på: protein 8%, kulhydrat 64%, fedt 28%

Prøv også: Jordbær-mandeltærte

Læs mere om: