Mad
23. maj 2025

- For at lave perfekte røræg skal du bruge dette

Her er kokkens bedste røræg-tips.
Af: Beth-Kajsa Elveos (KK)
røræg

Foto: Unsplash

Brunchbordet er dækket, og nu mangler du bare at lave røræg. Men hvordan var det nu igen: Skal der være mælk eller vand i, skal krydderierne i før eller efter stegningen, og hvor meget smør skal der bruges?

Kræver tålmodighed

Vi har spurgt Jan Henrik Syversen, bedre kendt som Gladkokken. Han har madbloggen Gladkokken og 133.000 følgere på Instagram.

Han kunne hjælpe os med nogle tips til, hvordan man laver de absolut bedste røræg. Han siger, at der er særligt én ting, som er vigtig, hvis du vil lykkes:

- For at lave en perfekt røræg skal du have lidt tålmodighed. Det vigtigste, når du laver røræg, er temperaturen, du laver det på.

Jan Henrik Syversen tipper os dernæst om at tilsætte 10 gram koldt smør per æg.

- Nogle kan lide at bruge mælk, vand eller creme fraiche i tilgift. Jeg foretrækker uden, men det er en smagssag, siger han.

Steg ikke færdig

Og så kommer et råd, som denne journalist i allerhøjeste grad har brug for, for man kan sige, det er gået lidt for hårdt for sig under piskningen nogle gange:

- Pisk æggene lidt forsigtigt, da du ikke vil have for meget luft i æggemassen, før du begynder. Jeg kan lide salt og hvid peber i mine røræg, siger han. Men krydderier kan også tilsættes under stegning.

En anden ting, som er smart at vide, er at man ikke skal tilberede røræggene for meget:

- Brug lav temperatur og en dejskraber når du rører. Den skal være ret så flydende, når du er færdig. Røræggen tykner langsomt, og tag den af varmen lige før du har den ønskede konsistens.

Bland gerne frisk purløg i lige før den er færdig. Opskriften findes på gladkokken.no eller i videoen her:

Denne artikel blev først bragt på kk.no, der også ejes af Aller Media. Dette er en redigeret og oversat version.

Læs mere om:

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.