Desserter
22. maj 2025

Louisa Lorangs opskrift på citronkage får smilet frem

Opskrift fra Louisas bog: ”Bælgfrugt for begyndere”.
Af: Pia Olsen
Citronkage

Foto: Anitta Behrendt

Det skal du bruge:

  • 225 g kogte, hvide bønner
  • 150 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • Korn af ½ stang vanilje
  • 2 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 100 g cremefraiche 38/
  • 1 spsk. fintrevet citronskal
  • ¼ dl citronsaft
  • 2 spsk. blå birkes
  • Smør til formen
  • ¼ dl citronsaft

Topping:

  • 3 dl flormelis
  • ½ dl citronsaft
  • Citronskiver til pynt

Tænd ovnen på 175°, varmluft. Mos bønnerne med en gaffel, eller blend dem med en stavblender. Pisk smør, sukker og vaniljepulver lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen.

Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen sammen med et nip salt. Rør cremefraiche, moste bønner, citronskal og citronsaft i. Vend birkes i.

Smør en springform (Ø 21 cm) med smør. Hæld dejen i, og bag kagen i ca. 50-60 minutter. Tag kagen ud af ovnen, fordel citronsaft på den varme kage, og lad kagen køle af i formen.

Topping:
Rør flormelis med 4-5 spsk. citronsaft til en glat glasur. Tag kagen ud af formen, og fordel glasur på kagen og top med skiver af citron.

Artiklen blev udgivet i SØNDAG uge 18/2025, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Lyt til 'Bachelorette'-podcasten ‘EJ EJ EJ!’ hver fredag der, hvor du normalt finder dine podcasts - eller herunder.

Læs mere om:

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.