Forretter

Duo af lakseterrine og tatar

TID: 1 time + afkølingTerrine:1 kg filet af sej eller sandart8 æg1-1½ liter piskeflødeSalt, peber og cayenneCa. 300 g laksefiletCa. 200 g stuvet

TID: 1 time + afkøling
Terrine:
1 kg filet af sej eller sandart
8 æg
1-1½ liter piskefløde
Salt, peber og cayenne
Ca. 300 g laksefilet
Ca. 200 g stuvet grønlangkål

Laksetatar:
500 g rå laks
1 dl creme fraiche
1 spsk dijonsennep
Lidt hakket rødløg
2-3 hakkede cornichoner
Lidt fintrevet peberrod
1 skrællet æble i fine terninger

Topping:
Lakserogn
Dild blandet med andet
kryddergrønt

Hak fiskekødet og rør det eller kør det sejt i blenderen med salt, peber og cayenne. Tilsæt æggene lidt efter lidt og til sidst den letpiskede fløde.
Fyld halvdelen af denne fars i en aflang terrin og læg derpå et lag af laksefilet, efterfulgt af et lag stuvet grønlangkål. Dæk med resten af farsen, læg låget på og bag terrinen i ovnen ca. 45 minutter ved 160 grader. Lad den blive kold.
Hak imens den rå laks til tataren med kniv og rør den med creme fraiche, dijonsennep, rødløg, cornichoner, peberrod og æbleterninger.
Læg en skive terrine og en stor skefuld lakstatar på hver tallerken. Top med lakserogn og pynt med dild og andet kryddergrønt.