Desserter

Æbletærte med skyrcreme

Vi er tossede med æbler - og meget gerne serveret på denne måde

TID: 1 TIME 

Ingredienser til æblekage med skyrcreme:

1 kg æbler

50 g smør

75-100 g sukker

1 rulle tærtedej

250 g skyr eller mascarpone

2 spsk lys sirup eller honning

1 tsk vaniljesukker

3 blade husblas

1 dl æblejuice

PYNT:

1 dl ribsgelé

4 brombær

LÆS OGSÅ: Æblekage med creme

Fremgangsmåde:

Skræl og skær æblerne i både. 

Varm smørret på en pande med sukker, og vend æblerne heri, til de bliver bløde.

Tænd ovnen på 200 grader. 

Rul dejen let ud og fordel den i 6 mindre tærteforme, diam. 8-10 cm, eller 1 stor form, diam. 25 cm. Bruges en stor form, er det ikke nødvendigt at rulle dejen ud. 

Dæk dejen med bage-papir og bageærter eller tørrede bønner og bag den i ca. 15 min. Fjern bageærterne og giv bunden ca. 5 min. mere. Afkøl helt.

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

Smag skyren til med sirup og vanilje. 

Udblød husblassen i vand. 

Lun juicen og opløs den bløde husblas heri. Vend med skyren og fordel cremen i tærtebundene og sæt på køl, til cremen er stivnet. 

Læg de stegte æbler på bunden. 

Varm geléen op og fordel over æblerne og pynt evt. med bær.

LÆS OGSÅ: Blommekage med marcipan og appelsincreme

15 kager og desserter med sommerbær

Læs mere om: