Mad

Vitello tonatto-salat

af Louisa Lorang 12. juli 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er vitello tonatto-salat. Få opskriften her

Det er sjældent, jeg spiser tun. Tun er overfanget, dårligt fanget, truet og alt, hvad der hører med af dårlig karma. Men der er undtagelser. Der er nemlig enkelte dåser og glas med ordentlig, linefanget tun. Og det spiser jeg af og til, når jeg ikke kan lade være.100 g god (bæredygtig) tun fra dåse eller glas2-3 ansjoser1 spsk. kapers¼ dl olivenolie2-3 spsk. citronsaftsalt og peberENDVIDERE:1 romainesalat1 radicchiosalatlidt citronsaftlidt olivenolie300 g koldt kalvekød i tynde skiver (fra torsdag)3 spsk. kaperspeberTILBEHØR:groft brødBlend tun, ansjoser, kapers og olivenolie sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Pluk salaterne, og anret dem på 2 store tallerkener. Dryp dem med lidt citronsaft, og top med tynde skiver kalvekød. Fordel dressingen på de to salater; top med kapers, og krydr med peber. Servér straks med groft brød til. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER