Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat
Mad

Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat

14. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Varmrøget laks smager skønt og er let hverdagsmad. Her kombineres den med bagte rødbeder og sprød bønnesalat toppet med en syrlig dressing
4 personer

Det skal du bruge

  • 600 g varmrøget laks

Bagte rødbeder

  • 400 g rødbeder
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Bønnesalat

  • 400 g grønne bønner
  • 2 æbler
  • 50 g hasselnødder

Dressing

  • saft af 1 citron
  • 2½ dl cremefraiche 9%
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Servering

  • ½ bundt dild

Sådan laver du varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat

  1. Bagte rødbeder: Tænd ovnen på 200°. Skræl og skær rødbederne i mindre stykker. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag rødbederne møre i ovnen i ca. 30 minutter.
  2. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og damp dem i en gryde med 2 cm kogende vand i bunden i 4-5 minutter. Afkøl bønnerne med koldt vand.
  3. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
  4. Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200° i 6-7 minutter.
  5. Lad dem afkøle, gnid hinderne af i et viskestykke, og hak nødderne groft.
  6. Vend bønner, æbler og nødder sammen.
  7. Dressing: Rør citronsaft, creme-fraiche og olie sammen, og smag til med salt og peber.
  8. Servering: Del den varmrøget laks i mindre stykker, og anret dem på tallerkener sammen med bagte rødbeder og bønnesalat.
  9. Drys med hakket dild. Dryp halvdelen af dressingen over, og servér resten ved siden af.

Velbekomme!

Prøv også: Grillet laks med polenta og jordbærsalsa.

Inspiration til andre opskrifter

Læs også