https://imgix.femina.dk/media/article/1413-ugens-slankeopskrift.jpg
Mad

Ugens slankeopskrift: Grillet kylling og rootza Italian style

1. april 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Lars Ranek
Denne pizza med rootzabund smager næsten som en almindelig pizza, men er super sund og lettere at fordøje. Denne uges slankeopskrift er grillet kylling og rootza Italian style

Grillet kylling og rootza Italian style til 2 personer

40 minutter + trækketid. Ovntid: 30 minutter. INGREDIENSER ROOTZABUND 300 g pastinak (eller persillerod) 1 tsk. salt 1 æg i str. L 1 æggeblomme 150 g bøftomat GRILLET KYLLING 350 g kyllingebrystfilet salt og friskkværnet peber ROOTZAFYLD 100 g squash 100 g aubergine ½ spsk. olivenolie 1 stor håndfuld rucola 1 tsk. tørret oregano

Opskrift - sådan laver du Grillet kylling og rootza Italian style

1. Grillet kylling: Skær kyllingebrystet over på tværs, så du får meget tynde, flade skiver. Drys med salt og peber, og steg dem på en grillpande et par minutter på hver side, til de er netop gennemstegte. 2. Rootzabund: Skræl pastinakkerne, og riv dem groft. Lad dem trække med salt i en sigte i 30 minutter. Vrid dem herefter grundigt i et rent viskestykke og pres væden ud. Bland pastinakker med æg og æggeblomme, og bred massen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk den godt sammen. Bag den i en 200° varm ovn i 20 minutter. 3. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på rootzabunden, og bag den i yderligere 10 minutter. 4. Rootzafyld: Skyl squash og aubergine, og skær dem i 2-3 mm tynde skiver på langs. Vend dem i olie blandet med ½ spiseskefuld vand. Steg dem på en grillpande et par minutter på hver side. Skyl rucolaen. 5. Drys den færdigbagte rootzabund med oregano, og pynt med rucola og grillet grønt. Næringsindhold pr. person Energi: 456 kcal Protein: 47,2 g Fedt: 17,7 g Kulhydrat: 31,8 g Kostfibre: 9,5 g

PRØV OGSÅ: Kyllingeragout med grøntssagspasta

Læs også