https://imgix.femina.dk/media/5c17d179c89c480c8dad57b10d93cf2d.jpg
Mad

Tunburger med wasabi-mayonnaise og avocado

26. januar 2010
af Lynn Andersen
Foto: Bjørn Jakobsen
Tunbøffen skal kun steges ganske let, før den lægges i burgerbollen med avocadoskiver og en skarp wasabi-mayonnaise

TID: 20 min. Til 4 personer

400 g frisk tun
4 forårsløg
2 spsk fiskesauce
4 spsk mayonnaise
2 tsk wasabi
1 avocado
2 salatblade
1 spsk olivenolie
4 kæmpe burgerboller

Prøv også:

Salade Niçoíse med stegt tun

Tun ceviche

Tun, svitset med sesamfrø

Tun, røget, med pocheret æg

Teater-snitte - Tun med æg og spinat

Tunkødet skal absolut være friskt. Hak det med en kniv, så det kommer til at ligne tatar.

Hak forårs­løgene fint. Bland tunkødet med forårsløg og fiskesauce.

Form kødet til 4 bøffer.

Rør mayonnaisen med wasabi.

Skræl avocadoen og fjern stenen. Skær avocadoen i skiver.

Skær salatbladene i strimler.

Opvarm olien og steg tunbøfferne 1 min. på hver side. De skal ikke være gennemstegte, kun pink til rå.

Flæk bollerne og rist dem 1-2 min. i ovnen eller på en brødrister.

Læg lidt salat på hver bund, en tunbøf og 3-4 skiver avocado oven på.

Læg en strimmel af wasabi-mayonnaise oven på avocadoerne og smør resten på det sidste stykke brød og læg det øverst.

Læs også