
Tunburger med wasabi-mayonnaise og avocado
26. januar 2010TID: 20 min. Til 4 personer
400 g frisk tun
4 forårsløg
2 spsk fiskesauce
4 spsk mayonnaise
2 tsk wasabi
1 avocado
2 salatblade
1 spsk olivenolie
4 kæmpe burgerboller
Prøv også:
Teater-snitte - Tun med æg og spinat
Tunkødet skal absolut være friskt. Hak det med en kniv, så det kommer til at ligne tatar.
Hak forårsløgene fint. Bland tunkødet med forårsløg og fiskesauce.
Form kødet til 4 bøffer.
Rør mayonnaisen med wasabi.
Skræl avocadoen og fjern stenen. Skær avocadoen i skiver.
Skær salatbladene i strimler.
Opvarm olien og steg tunbøfferne 1 min. på hver side. De skal ikke være gennemstegte, kun pink til rå.
Flæk bollerne og rist dem 1-2 min. i ovnen eller på en brødrister.
Læg lidt salat på hver bund, en tunbøf og 3-4 skiver avocado oven på.
Læg en strimmel af wasabi-mayonnaise oven på avocadoerne og smør resten på det sidste stykke brød og læg det øverst.