Mad

Torsk med spicy gulerodssalat

af Louisa Lorang 27. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er torsk med spicy gulerodssalat. Få opskriften her

2 dl jasminris2 dl vand2 dl kokosmælk1 tsk. saltfintrevet skal af 1 økologisk limeENDVIDERE:1-2 spsk. fiskesauce2 tsk. sukker3 spsk. limesaft1 tsk. revet ingefær4 gulerødder1 rød chili, hakket (fjern evt. nogle af kernerne)½ bundt koriander, plukket100 g saltede peanuts300 g torsk i filetlidt olie til stegningSkyl risene, og kom dem i en gryde med vand, kokosmælk, salt og limeskal. Sæt låg på gryden, og lad risene koge op. Skru ned til helt lav varme, og lad risene simre i 12 minutter. Sluk for blusset, og lad risene trække i yderligere 15 minutter.Rør fiskesauce, sukker, lime og ingefær sammen. Riv gulerødderne, og bland dem med chili og dressingen. Vend salaten med koriander og peanuts lige inden servering.Dup torsken tør, og steg den på en varm pande i lidt olie. Lad den stege næsten færdig på skindsiden, tag panden af varmen, og vend fisken. Lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt, og servér med kokosris og gulerodssalat.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER