Mad

Torsk med skorzonerrødder og brunet smør

af Louisa Lorang 17. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er torsk med skorzonerrødder og brunet smør. Få opskriften her

300 g skorzonerrøddersaft af 1 citron1 spsk. melsaltcitronsaftENDVIDERE:100 g smør400 g torsk med skind, uden ben og skællidt olie til stegningflagesaltlidt plukket bredbladet persille TILBEHØR:100 g blandet salat vendt med lidt olie og eddikegroft brødcitronbåde Skræl skorzonerrødderne. Skær dem i 5-6 cm lange stykker, og kom dem i koldt vand sammen med citronsaften.Kom vand op i en gryde, og tilsæt mel og salt. Bring vandet i kog, og tilsæt skorzonerrødderne.Lad dem koge i 5-6 minutter; dræn vandet fra, og vend dem med lidt frisk citronsaft.Kog imens smørret op i en kasserolle, til det bruner - det må ikke brænde, men blot brune let og dufte af nødder.Skær torsken i to pæne stykker, og rist dem med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Lad fisken stege næsten færdig på skindsiden. Justér evt. varmen lidt ned undervejs.Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med flagesalt.Anret skorzonerrødderne med torsk på. Hæld det brunede smør over, og servér straks med blandet salat, groft brød og citronbåde.TIP: Vælg fisk, som er i sæson, og fisk, som er fanget med hensyn til bestanden. Er der ingen torsk, så vælg lange, sej, eller hvad du ellers holder af.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER