
Mad
Tomatkartofler
13. januar 2009af Gitte D. Salmonsen, Frb., bearbejdet af beagle iuel-brockdorff
foto Bjørn Jakobsen
Denne ret vandt 2. præmien i SØNDAGs kartoffelkonkurrence i 2008 i kategorien: Varme kartoffelretter.
TID: Godt 1 time
Ca. 4 bagekartofler
Ca. 2½ dl piskefløde
1 dåse flåede tomater med chili
Dommernes kommentar
Tænk, at så enkel en opskrift kan smage så godt? Retten er hurtig at forberede, og så passer kartoflerne sig selv i ovnen,
mens man laver resten.
Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i små, ensartede stykker. Læg dem i et lavt, ovnfast fad.
Bland piskefløde, dåsetomater, salt og peber og hæld det over kartoflerne. Bag retten
i ovnen ved 200 grader i ca.
45 min., til kartoflerne er færdige, og toppen er let brunet.
Tomatkartoflerne smager skønt til bl.a. farsretter.