
Brug f.eks. flere små ildfaste fade til denne ret, det ser dekorativt og indbydende ud.
1. Skær pastinakker og kartofler i skiver, og blanchér dem i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter. Hæld det hele i et dørslag. Skær bacon i terninger, og steg den sprød på en pande. Lad baconterningerne dryppe af på fedtsugende papir.
2. Pil løg og hvidløg, og skær dem i små terninger. Smelt smørret på panden, og svits løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt hvidvin, og krydr med salt og peber. Kog lidt ind i nogle minutter, og tilsæt derefter fløden.
3. Smør ét eller flere ovnfaste fade. Skær rødkitost i skiver. Læg et lag af pastinakker og kartofler efterfulgt af baconterninger, løgblanding og rødkitost. Slut af med revet emmentaler. Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter. Retten er færdig, når overfladen er boblende, gylden og sprød.