kyllingelår
Mad

Tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita

14. juni 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Selv om du ikke har indisk tandoori-ovn, kan du sagtens lave en autentisk asiatisk kyllingeret med eksotiske krydderier. Vær opmærksom på, at kyllingen skal mairnere i mindst 6 timer. Her får du opskriften på tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 kyllingelår

INGEFÆRMARINADE

  • 4 dl græsk yoghurt 2 %
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. tandoorikrydderi
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

BLOMKÅLSPILAF

  • 2 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. garam masala
  • salt
  • 50 g mandelflager
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 dl gyldne rosiner

RAITA-DIP

  • ½ agurk
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 2½ dl græsk yoghurt 2 %
  • salt

Opskrift - sådan laver du tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita

1. INGEFÆRMARINADE: Pil løg og hvidløg, og blend alle ingredienser – med undtagelse af olie – sammen til en jævn konsistens. Bland marinade og kyllingelår i en lukket pose. Læg posen i køleskabet i mindst 6 timer eller gerne natten over. 2. Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg kyllingelårene og den resterende marinade fra posen i en bradepande med indbygget rist, og steg det i ovnen i 20 minutter. 3. BLOMKÅLSPILAF: Rens blomkålen, og hak den fint i en foodprocessor eller ved håndkraft, så det ligner hvide ris. Fordel blomkålsrisene på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, garam masala og salt. Sæt bagepladen i ovnen under bradepanden med kyllingen, og bag i 15 minutter, til blomkålsrisene er let gyldne. Drys mandelflager over, og bag yderligere i 3 minutter. Hæld blomkålspilaffen i en skål. Drys med fintrevet citronskal, og dryp citronsaft og olie over. Skyl persillen, og hak den groft. Vend rosiner og persille i blomkålspilaffen. 3. Tag kyllingelårene ud af ovnen. Hæld den overskydende marinade i en skål, og rør de 2 spsk. olie i. Tænd ovnens grillfunktion. Pensl marinaden fra skålen på kyllingelårene, og steg dem i ovnen i yderligere 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. 4. RAITA-DIP: Skyl og riv agurken groft. Hak mynte fint. Rør det sammen med spidskommen og yoghurt, og smag til med salt. Servér dippen til tandoorikylling og blomkålspilaf.Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også