
Mad
Opskrift - sådan laver du tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita
1. INGEFÆRMARINADE: Pil løg og hvidløg, og blend alle ingredienser – med undtagelse af olie – sammen til en jævn konsistens. Bland marinade og kyllingelår i en lukket pose. Læg posen i køleskabet i mindst 6 timer eller gerne natten over. 2. Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg kyllingelårene og den resterende marinade fra posen i en bradepande med indbygget rist, og steg det i ovnen i 20 minutter. 3. BLOMKÅLSPILAF: Rens blomkålen, og hak den fint i en foodprocessor eller ved håndkraft, så det ligner hvide ris. Fordel blomkålsrisene på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, garam masala og salt. Sæt bagepladen i ovnen under bradepanden med kyllingen, og bag i 15 minutter, til blomkålsrisene er let gyldne. Drys mandelflager over, og bag yderligere i 3 minutter. Hæld blomkålspilaffen i en skål. Drys med fintrevet citronskal, og dryp citronsaft og olie over. Skyl persillen, og hak den groft. Vend rosiner og persille i blomkålspilaffen. 3. Tag kyllingelårene ud af ovnen. Hæld den overskydende marinade i en skål, og rør de 2 spsk. olie i. Tænd ovnens grillfunktion. Pensl marinaden fra skålen på kyllingelårene, og steg dem i ovnen i yderligere 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. 4. RAITA-DIP: Skyl og riv agurken groft. Hak mynte fint. Rør det sammen med spidskommen og yoghurt, og smag til med salt. Servér dippen til tandoorikylling og blomkålspilaf.Få indkøbslisten til hele ugen her