Mad

Svinekotelet med baked beans

af Louisa Lorang 3. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er svinekotelet med baked beans. Få opskriften her

100 g bacon i terninger1 stort løg, hakket2 fed hvidløg, hakkede1 grøn peberfrugt i små terninger2 stilke bladselleri i små terninger½-1 rød chilipeber i skiver2 tsk. paprika, stærk eller mild (efter smag)100 g tomatpuré3-4 spsk. æbleeddike2 dl muscovadosukker (eller farin)ca. 1½ dl kogevand fra bønnernekogte hvide bønner fra torsdag (400-500 g)saltENDVIDERE:2 svinekoteletter, gerne med benolie til stegningsalt og peberTILBEHØR:en stor salatRist baconen sprød på en varm pande. Tag den op, og rist derefter løg og hvidløg i baconfedtet. Tilsæt peberfrugt, bladselleri og chili, når løgene er klare. Lad det hele stege, uden at det tager farve. Kom paprika, tomatpuré, eddike, sukker og ca. 1½ dl kogevand fra bønnerne ved, og lad det koge op. Vend bønnerne med saucen, og kom dem i en ovnfast gryde. Bag bønnerne i en 200° varm ovn i 35-40 minutter. Spæd evt. undervejs med mere kogevand.Steg imens koteletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber, og servér straks koteletter med bønner og sal.Opskriften er til 2 personerTIP: Lykken er rester af baked beans på ristet brød lørdag morgen.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER