Mad

Svinekæber med blød polenta

af Louisa Lorang 15. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er svinekæber med blød polenta. Få opskriften her

Bestil svinekæberne hos slagteren, et par dage inden du skal bruge dem.6-8 svinekæberolie til stegning1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkede2 dl hvidvin6 dl hønsefond1 spsk. flydende honning1 bundt timianlidt kødsnor½ kg persillerødder i terninger1 spsk. koldt smørsalt og pebermere timianTILBEHØR:1 dl hvidvin5 dl vand1½ dl polenta (instant-)50 g revet parmesan1 spsk. smørsalt og peberPuds kæberne, eller få din slagter til det. Brun dem grundigt i olie i en varm gryde. Kom løg og hvidløg ved, og lad det sautere med, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge op. Kom hønsefond, honning og lidt timian bundet sammen med kødsnor i gryden, og lad kæberne simre under låg i 45 minutter. Ordn imens persillerødderne, og kom dem i gryden. Lad dem simre med i 15 minutter, så de stadigvæk har bid. Rør det kolde smør i, og smag til med salt og peber. Top med lidt timian ved servering.Kog imens hvidvin og vand op, og pisk polentaen i. Pisk i ca. 2 minutter, til polentaen er som grød. Kom parmesanen i, og smag til med parmesan, smør, salt og rigeligt peber.Servér straks kæber og polenta.Opskriften er til 2 personerTIP: Du kan bede din slagter pudse kæberne (hvis du altså har en sød slagter!).Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER