svampetoast
Mad

Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat

7. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Denne svampetoast er et fyldestgørende måltid med en frisk salat til. Her får du opskriften på svampetoast med spejlæg og fennikelsalat
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g blandede svampe
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl piskefløde
  • 1 godt brød eller flute
  • 4 æg
  • 1 bundt timian

FENNIKELSALAT

  • 50 g rucola
  • 1 fennikel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • 30 g pinjekerner
  • 30 g parmesan

Sådan laver du svampetoast med spejlæg og fennikelsalat

  1. FENNIKELSALAT: Skyl rucola, og læg det i en skål. Rens fenniklen, og skær den i helt tynde skiver, evt. på rive- eller mandolinjern. Rør en dressing sammen af olie, balsamico, salt og peber, og vend den i skålen. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og fordel dem over salaten sammen med parmesan høvlet i flager.
  2. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, når svampene begynder at blive gyldne. Dryp hvidvinseddike over; vend rundt, og hæld fløde på panden. Lad det stege, til væsken fordamper, og svampene bliver cremede. Skær brødet i skiver, og rist det gyldent i ovnen eller på en brødrister. Fordel svampene på brødet. Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på svampene. Pynt med timian, og servér.

TIP: Vælg de svampe, du bedst kan lide, og som ser mest friske ud.

Læs også