Når vinden suser, og regnen slår mod ruden, er der ikke noget bedre end en dejlig varm suppe. Her får du opskriften på svampesuppe med sprød serranoskinke
5 min4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
300 g brune champignoner
5 kviste timian
3 laurbærblade
1 l hønsebouillon
2 dl piskefløde
2 spsk. æblecidereddike
salt og friskkværnet peber
TOPPING
8 skiver serranoskinke
50 g brune champignoner
1 spsk. olie til stegning
4 spsk. balsamicoglace
evt. tallerkensmækkere eller andre spiselige blomster
Opskrift - sådan laver du svampesuppe med sprød serranoskinke
1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en lille gryde. Rens champignoner, og skær dem i kvarter. Lad dem stege med i gryden sammen med timian og laurbærblade, til champignonerne har taget farve. Hæld bouillon ved, og lad det simre i 20 minutter. Fjern laurbærblade, og blend det resterende i gryden med en stavblender, til det er helt findelt. Tilsæt fløde, og lad suppen koge i 5 minutter. Smag til med eddike, salt og peber. 2. TOPPING: Tænd ovnen på 175°. Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg dem i lidt olie på en pande, til de har taget farve. 3. SERVERING: Anret suppen i dybe tallerkener, og top med sprød serranoskinke og stegte champignoner. Dryp med balsamicoglace, og pynt evt. med blomster. PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med bacon og mandler