https://imgix.femina.dk/media/4fbef52e3b534b3cb6e8342dea741ac8.jpg
Mad

Svampe curry

24. oktober 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Nem og lækker kenyansk inspireret ret, som både kan nydes alene eller som tilbehør

Nem og lækker kenyansk inspireret ret, som både kan nydes alene eller som tilbehør.

Svampe curry (tid: Tid: 15 min.)

Ingredienser Fremgangsmåde500 g champignoner
1 spsk hvedemel
½ grøn chili
2 løg
2 spsk olie
1 presset fed hvidløg
½ tsk gurkemeje
Salt, peber

Skær svampene i kvarte.

Rens chilien for kerner og hak den fint.

Pil løgene og skær det ene i fine terninger og det andet i ringe.

Varm olien op på en pande og steg svampene i 4 min.

Tilsæt resten af ingredienserne og steg det hele i et par min.

Smag til med salt og peber og server de spicy svampe med ristet brød eller kogte ris.

Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.

Spis og hjælp kenyanske kvinder - læs mere HER.
Psst... Du kan også vinde en safari!


Her får du opskrifterne på 6 traditionelle retter fra det kenyanske køkken

Svampe currySpicy avocadoPawpaw TailKachumbariNyama ChomaTamu-Tamu

GODE TIPS!

  • Te eller øl, f.eks. Jacobsen Pale Ale med duft af citrus, matcher den kenyanske middag.

  • Vil du gøre noget særligt ud af din kenyanske aften - eller mangler inspiration-, skal du besøge African Touch i København. Her finder du et væld af masker, figurer og tallerkener og tekstiler. Se meget mere på www.africantouch.dk

  • Hvis du vil lære at lave mad fra hele verden, så læs mere i Nikolaj Kirks rejsekogebog »Mit lykkelige køkken« og lav mad fra f.eks. Tobago, Madagaskar og Kap Verde. Politikens Forlag, 352 sider, 350 kr.

  • Alverdens småretter finder du i Anne Hjernøes »AnneMad med mere«, som tager dig med på en gastronomisk rejse gennem de mest populære køkkener i fjerne lande. Politikens Forlag, 272 sider, 300 kr.

Læs også