
Svampe curry
24. oktober 2011Nem og lækker kenyansk inspireret ret, som både kan nydes alene eller som tilbehør.
Svampe curry (tid: Tid: 15 min.)
1 spsk hvedemel
½ grøn chili
2 løg
2 spsk olie
1 presset fed hvidløg
½ tsk gurkemeje
Salt, peber
Skær svampene i kvarte.
Rens chilien for kerner og hak den fint.
Pil løgene og skær det ene i fine terninger og det andet i ringe.
Varm olien op på en pande og steg svampene i 4 min.
Tilsæt resten af ingredienserne og steg det hele i et par min.
Smag til med salt og peber og server de spicy svampe med ristet brød eller kogte ris.
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.
Spis og hjælp kenyanske kvinder - læs mere HER.
Psst... Du kan også vinde en safari!
Her får du opskrifterne på 6 traditionelle retter fra det kenyanske køkken
GODE TIPS!
- Te eller øl, f.eks. Jacobsen Pale Ale med duft af citrus, matcher den kenyanske middag.
- Vil du gøre noget særligt ud af din kenyanske aften - eller mangler inspiration-, skal du besøge African Touch i København. Her finder du et væld af masker, figurer og tallerkener og tekstiler. Se meget mere på www.africantouch.dk
- Hvis du vil lære at lave mad fra hele verden, så læs mere i Nikolaj Kirks rejsekogebog »Mit lykkelige køkken« og lav mad fra f.eks. Tobago, Madagaskar og Kap Verde. Politikens Forlag, 352 sider, 350 kr.
- Alverdens småretter finder du i Anne Hjernøes »AnneMad med mere«, som tager dig med på en gastronomisk rejse gennem de mest populære køkkener i fjerne lande. Politikens Forlag, 272 sider, 300 kr.