
Mad
Sund rabarberkompot med knas
2. maj 2013af Gitte Heidi Rasmussen
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Denne sunde rabarberkompot fungerer både som en lækker dessert, men kan også spises til morgenmad
Rabarberkompot med yoghurt og havreknas (Tid: 30 min.)
Ingredienser
150 g rabarber
50 g sukker
¼ stang vanilje
2 spsk sukker
½ dl havregryn
20 g grofthakkede hasselnøddekerner
200 g græsk yoghurt 2%
Fremgangsmåde
Bring langsomt snittede rabarber i kog sammen med sukker og vanilje. Lad det simre i 5 min. og sæt det til afkøling.
Smelt sukkeret på en lille pande og vend havregryn og nødderne heri. Lad det køle helt af.
Fordel rabarberkompot, yoghurt og nøddedrys i to glas og servér.
Energi pr. person: 275 kcal.
Fordelt på:protein 8%, kulhydrat 73%, fedt 19%