https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/04/17/mad/rababerkompot612x325.jpg
Mad

Sund rabarberkompot med knas

2. maj 2013
af Gitte Heidi Rasmussen
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Denne sunde rabarberkompot fungerer både som en lækker dessert, men kan også spises til morgenmad

Rabarberkompot med yoghurt og havreknas (Tid: 30 min.)

Ingredienser
150 g rabarber
50 g sukker
¼ stang vanilje
2 spsk sukker
½ dl havregryn
20 g grofthakkede hasselnøddekerner
200 g græsk yoghurt 2%

LÆS MERE: Prøv disse rabarbermuffins til det store kagebord, de har en perfekt balance mellem det syrlige og det søde, se opskriften her

Fremgangsmåde
Bring langsomt snittede rabarber i kog sammen med sukker og vanilje. Lad det simre i 5 min. og sæt det til afkøling.

Smelt sukkeret på en lille pande og vend havregryn og nødderne heri. Lad det køle helt af.

Fordel rabarberkompot, yoghurt og nøddedrys i to glas og servér.

Energi pr. person: 275 kcal.
Fordelt på:protein 8%, kulhydrat 73%, fedt 19%

LÆS MERE: Drik din rabarber. Lav en lækker drink ud af din rabarberhøst, og server den til en festlig lejlighed - se opskrift her

Læs også