Mad

Stegte sild med ærtepuré

af Louisa Lorang 14. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er stegte sild med ærtepuré. Få opskriften her

300 g ærter fra frost, optøede2 spsk. drænet yoghurt, 10 %1 fed hvidløg, revetsaltENDVIDERE:2 store dobbelte sildefiletermellidt olie til stegningflagesaltTILBEHØR:citronbåde1 lille bundt dild, plukket1 lille bundt radiser i kvarter400 g kogte nye kartoflerBlend ærter med yoghurt, og smag til med hvidløg og salt i en foodprocessor eller minihakker.Klip finnerne af sildene, og vend dem i mel. Steg dem med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Tryk dem godt ned med en palet, så alt skindet bliver sprødt. Skru en smule ned for varmen, og lad dem stege på skindsiden, til de er næsten gennemstegte. Vend fiskene, og træk panden af varmen. Krydr med salt. Servér straks sild med dild, radiser, citron og ærtepuré, og giv kogte kartofler vendt med hakket dild til.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER