https://imgix.femina.dk/media/article/1524-madplan-1.png
Mad

Stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing

29. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 24: Ugens mandagsopskrift er stegte bøffer og kartoffelsalat med rygeostdressing. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 bøffer, f.eks. ribeye eller entrecote

HVIDLØGS-PERSILLE-OLIE

  • 3 fed hvidløg
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

KARTOFFELSALAT

  • 500 g nye kartofler
  • 12 radiser
  • 5 nye gulerødder
  • ½ agurk

RYGEOSTDRESSING

  • 100 g rygeost
  • 2 dl fraiche 5 %
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • ærteskud

1. Kartoffelsalat: Skyl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Afkøl. Skyl grøntsagerne. Skær radiser og gulerødder i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær agurk i små tern. Vend det hele sammen med de kolde kartofler.

2. Rygeostdressing: Rør rygeost sammen med fraiche, salt og peber. Vend dressingen i kartoffelsalaten.

3. Steg bøfferne med fedtkanten nedad på en pande, til kanten er sprød og gylden. Læg bøfferne ned, og steg dem i 2-5 minutter på hver side, alt efter tykkelse.

4. Hvidløgs-persille-olie: Vend hakket hvidløg og plukket persille sammen med olie, salt og peber, og fordel det på de færdigstegte bøffer. Servér med kartoffelsalat pyntet med ærteskud.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Trisdag: Æggekage med røget laks, nye kartofler og spinat – Få opskriften her

Onsdag: Grillet svinemørbrad med aspargessalat og gedeostetoast – Få opskriften her

Læs også