Stegt flæsk med persillepesto

6. september 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er stegt flæsk med persillepesto. Få opskriften her

Stegt flæsk er en gammel dansk klassiker de fleste elsker.
 

Stegt flæsk til 2 personer:

400 g stegeflæsk
1 spsk. groft salt
 

Endvidere:

1 lille bundt bredbladet persille
40 g ristede mandler
1 lille fed hvidløg
40 g parmesan
¼ dl olivenolie
salt
 

Tilbehør:

½ kg kogte kartofler
100 g blandet salat
lidt olie og eddike
 

Sådan gør du:

Drys flæsket med salt på begge sider, og læg det på en rist. Steg det i en forvarmet ovn ved 185° i ca. 40 minutter, eller til det er sprødt. Vend det gerne undervejs.
Pluk persillen groft, og blend den med mandler, hvidløg, parmesan og olie. Smag til med salt.
Servér stegt flæsk med pesto, kartofler og salat vendt med olie og eddike.