Steakgryde med ærter francaise
Mad

Steakgryde med ærter francaise

12. marts 2019
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En ret — en gryde. Det lyder lige så godt, som det er. Og selvom det kan se lidt mærkeligt ud at vende hjertesalat i gryden, giver det mening, når du smager! Her får du opskriften på steakgryde med ærter francaise
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g flanksteak
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • 200 g bananskalotteløg
  • 150 g bacon i tern
  • 3 dl hønsebouillon
  • 350 g ærter fra frost
  • 50 g smør
  • 1 hjertesalat
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 bundt frisk kørvel

Opskrift - sådan laver du steakgryde med ærter francaise

  1. Krydr flanksteaken med salt og peber, og brun den på hver side i lidt olie i en dyb pande. Steg den derefter 3 minutter på hver side.

  2. Tag kødet af panden, og lad det trække i 5 minutter.

  3. Skær kødet i strimler.

  4. Pil løgene, og steg dem hele sammen med bacon i panden, til de får en gylden farve.

  5. Hæld bouillon over, og lad det simre i 4-5 minutter, til løgene begynder at føles møre.

  6. Hæld ærterne i gryden, og lad dem varme godt igennem.

  7. Sluk for varmen, og rør smørret i.

  8. Skyl og tør salaten, og del den i blade.

  9. Vend salatbladene i retten, og krydr med salt, peber, friskrevet citronskal og -saft.

  10. Læg steakstrimlerne oven på retten, og top med frisk kørvel.

  11. Servér med det samme.

Prøv også opskriften på tacos med steak og sprød salat!

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også