
Fennikel har en let og delikat smag af lakrids, som passer overraskende godt til fisk.
1. Fennikelsalat: Rens fenniklerne, og snit dem i papirtynde skiver på et rivejern eller mandolinjern. Vend fennikel sammen med klippet purløg, olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber.
2. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Pil og hak løget fint. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Svits løg-et i olie på en pande, til det bliver klart. Kom tomaterne på panden, og steg i nogle minutter. Tilsæt hvidvin og kapers. Vend det hele rundt på panden, og steg i 4-5 minutter. Tilsæt afdryppet tun, og skru ned for varmen.
3. Hvidløgsbrød: Rist brødet, og gnid det med et overskåret hvidløgsfed.
4. Hæld vandet fra den kogte spaghetti, og lad den dryppe af i en sigte. Kom spaghettien på panden med tunblandingen, og vend det hele godt sammen. Tilsæt hakket basilikum, og servér straks med fennikelsalt og hvidløgsbrød som tilbehør.