https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/02/1309-madplan/1309-mad-onsdag-copy-2.jpg
Mad

Spaghetti med kødboller

28. februar 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er spaghetti med kødboller. Få opskriften her

KØDBOLLER:
400 g hakket svinekød
1-2 tsk. salt
peber efter smag
½ dl revet parmesan
50 g brødkrumme eller rasp
1 dl mælk
1 æg
olivenolie

SAUCE:
2 fed hvidløg i tynde skiver
olivenolie
5 dl mosede tomater
1 håndfuld oregano, hakket
salt
peber
et nip sukker

TILBEHØR:
250 g frisk pasta
salt
høvlet parmesan
plukket oregano
salat
olivenolie
eddike

Rør kødet med salt og peber. Kom parmesan i, og kom brødkrummen i mælk. Rør krumme og mælk i farsen, og rør farsen, til den er samlet. Tilsæt ægget, og rør igen, til farsen er samlet. Form farsen til kødboller, og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande.

Sautér imens hvidløg i en smule olivenolie, uden at det tager farve. Kom mosede tomater på, og lad saucen simre i 5-10 minutter. Smag til med oregano, salt, peber og måske en smule sukker.

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Dræn vandet fra, og vend pastaen med det meste af tomatsaucen. Anret pastaen med kødboller på toppen og det sidste tomatsauce over. Top med parmesan og oregano, og servér straks med salat til.

Opskriften er til 2 personer

TIP: Gem et par kødboller til madpakken, hvis du bruger den slags.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/4cc81a5fa25c4d628627c4f3e3a615d3.jpg

Mandag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/fd65ecba8b79493491dd7d3ea8cb6132.jpg

Tirsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/e30cf3595d0143acb75dd93116d6b8e9.jpg

Torsdag

https://imgix.femina.dk/legacy/media/adfe92f112754c0ca5345abc69e76ec1.jpg

Fredag

Læs også