
Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille
28. januar 2016Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille til 4 personer
Tid: 20 minutter. Kogetid: 25 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL SELLERISUPPE MED MANDELMÆLE, PERLESPELT OG PERSILLE
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
500 g knoldselleri
4 stilke bladselleri
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
1 l vand
200 g perlespelt
2½ dl mandelmælk
50 g hasselnødder
1 bundt bredbladet persille
Opskrift - sådan laver du sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Skyl og rens bladsellerien, og skær den i tern. Steg løg, hvidløg, knoldselleri og bladselleri i olie i en gryde i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber. Hæld vand i gryden, og lad det koge under låg i 25 minutter, til sellerien er mør. Kog perlespelt mør i en anden gryde efter anvisningen på pakken. Rør mandelmælk i suppen. Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle; gnid hinderne af med et viskestykke, og hak nødderne groft. Skyl persillen, og hak den groft (gem lidt til pynt). Tilsæt persille, og blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Servér suppen i skåle, og drys med perlespelt, hasselnødder og persille.
TIP: Servér ristet rugbrød eller groft brød til den lune sellerisuppe.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner - Få opskriften her
Tirsdag: Estragonkylling med sennep og grøntsager - Få opskriften her
Onsdag: Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr - Få opskriften her